Nieuws

 • croppedimage960354 m totaal home

  Wettelijk minimumloon per 1 januari 2013

  Geschreven op December 27, 2012

  De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen 1 januari 2013.
  Het wettelijk brutominimumloon (WML) voor werknemers van 23 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 januari 2013:
  •    € 1.469,40 per maand;
  •    € 339,10  per week;
  •    € 67,82 per dag.

 • website

  Werkkostenregeling onwerkbaar voor MKB

  Geschreven op December 14, 2012

  Uit recent onderzoek onder de NOAB-leden komt duidelijk naar voren dat men de Werkkostenregeling (WKR) onwerkbaar vindt voor het MKB. Van de respondenten geeft 88% aan dat de WKR niet past bij het midden- en kleinbedrijf en dat er teveel nadelen kleven aan de invoering. In de praktijk merken NOAB-leden dat de WKR niet te verkopen is aan MKB-klanten. Ook de complexiteit en de beperkte vrije ruimte worden vaak genoemd als obstakel voor het MKB.

  Van de kantoren die het onderzoek invulden vindt 90% de WKR geen goede vervanging voor het oude systeem. De regeling is onduidelijk en zorgt voor meer administratieve handelingen en meer kosten. Daarnaast vindt 64% de oude regelingen beter en ruim een kwart ziet liever een compleet andere oplossing. Uit het onderzoek blijkt verder dat 64% van de NOAB-kantoren klanten hebben die de WKR al gebruiken.

 • croppedimage960354 m totaal home

  Mkb-winstvrijstelling verhoogd naar 14 procent in 2013

  Geschreven op December 06, 2012

  Geheel ondergesneeuwd door de onduidelijkheden in het regeerakkoord is er toch nog goed nieuws te melden voor zzp’ers en andere ondernemers. Vanaf 1 januari 2013 gaat de Mkb-winstvrijstelling omhoog van 12 naar 14 procent. Dit betekent dat ondernemers in 2013 minder belasting hoeven te betalen.

  Wie komt er voor in aanmerking?
  De Mkb-winstvrijstelling staat open voor iedere ondernemer voor de inkomstenbelasting. Of u daadwerkelijk ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, daarover gaat de Belastingdienst.

 • website

  Nieuwe website M-Totaal online

  Geschreven op November 29, 2012

  M-Totaal is meer dan alleen een administratiekantoor. M-Totaal is ook een gids en begeleider in de wereld van administratieve en fiscale zaken. M-Totaal is een totaal concept. Indien u kiest voor M-Totaal, kiest u voor een andere manier van denken en doen.  De flexibiliteit en gegarandeerde laagste prijsgarantie waarmee onze werkwijze gepaard gaat bieden u een voorsprong op uw concurrenten en dat kan voor het voortbestaan van uw onderneming, in deze lastige economische tijden, net het verschil maken.